DAGENS TRASÉ: Trikketrassen går foran Statsministerens representasjonsbolig og bolig.
DAGENS TRASÉ: Trikketrassen går foran Statsministerens representasjonsbolig og bolig. Google Street View/Scanpix

Statsministeren i trikkekamp mot Frogner-beboerne

Statsminister Erna Solberg vil ikke ha trikk utenfor boligen sin. Men det nye forslaget til trikketrasé setter sinnene i kok hos Frogner-beboere.

Ruter ønsker å etablere en ny trikketrasé på Oslos vestkant. Den nye traseen skal ikke gå forbi Inkognitogata, hvor statminister Erna Solberg holder til, slik den gjør i dag.

Det skriver Estate Nyheter.

Sikkerhet

Ønsket om omlegging av trikketraseen skyldes blant annet et ønske fra regjeringen om å unngå en trasé foran statsministerboligen av sikkerhetsgrunner.

Les også: Bane NOR fjerner 1448 gratis parkeringsplasser

«Kommunal- og moderniseringsdepartementet ønsker (...) å gjennomføre sikringstiltak rundt Statsministerboligen som vanskeliggjøres av eksisterende trikketrasé», heter det i planforslaget til Ruter, som gjengis av Estate Nyheter.

Les også:Flott for tog-passasjerene å gå rett til buss og bane

I Kommunal- og moderniseringsdepartementets (KMD) uttalelse påpekes det at Oslo politidistrikt har klargjort at man i forbindelse med arrangementer og besøk tidvis har hatt behov for å stenge all trafikk forbi regjeringens representasjonsanlegg.

– Slike tiltak har en negativ innvirkning for trafikken i området, inkludert kollektivtrafikken. På denne bakgrunn anbefaler Oslo politidistrikt flytting av dagens trikketrasé. KMD vil legge til at det også ved tilfeller av et forhøyet trusselbilde eller økt beredskap på kort varsel vil kunne oppstå behov for å stenge av for all trafikk rundt regjeringens representasjonsanlegg – i kortere eller lengre perioder. En endring av dagen trikketrasé vil gjøre at man også unngår slike scenarier for fremtiden, heter det i uttalelsen.


DAGENS TRIKKETRASSÉ: Går forbi statsministerboligen.

DAGENS TRIKKETRASSÉ: Går forbi statsministerboligen.

Upopulær

Den nye traseen skal gå to kvartaler lenger vest, langs Skovveien, men det vil ikke den lokale befolkningen ha noe av. Blant annet skriver Skovveien Velforening at «Ruter viser ingen respekt for beboerne, handelsstanden, eller for Skovveiens historiske betydning i Oslo».

Ifølge Estate Nyheter har Sameiet Skovveien 29 en rekke innvendinger mot forslaget, og skriver blant annet at næringslokaler blir negativt påvirket (lavere omsetning i ombyggingsfasen og etter ombyggingen, samt vanskeligere varelevering både under og etter ombyggingsfasen). Sameiet tror også et leiligheter i Skovveien vil reduseres i verdi som følge av ny trikketrasé.

– Så vidt vi kan se, er det ingen konkrete positive årsaker til omlegging, kun det at man ikke ønsker trikken så nært statsministerboligen, uttaler Sameiet Skovveien 29, ifølge Estate Nyheter.

Nye trikker

Ved siden av den ugunstige plasseringer ved siden av statsministerens bolig, begrunner Ruter endringen med innkjøp av nye trikker.

NY TRASE: Her kan det komme ny trikketrasé.
NY TRASE: Her kan det komme ny trikketrasé.

«Bystyret har besluttet å kjøpe inn nye trikker og å legge gjeldende tekniske krav til infrastruktur til grunn for anskaffelsen. Det betyr at de fremtidige trikkene ikke vil være dimensjonert for den krappe svingekurven som er i dagens trasé i krysset mellom Riddervolds gate og Inkognitogata», heter det. 

Velforeningen mener dette synes å handle om «kjøp av feil trikker til Oslo».

– Dette er uakseptabel bruk av skattebetalernes penger, der saken har utelukkende ulemper for begge gatene (Skovveien og Inkognitogaten), skriver velforeningen til PBE i det som blir kalt «en kjærlighetserklæring til Oslos vakreste gate».

Les flere artikler fra Estate Nyheter her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

 • Del på Facebook
 • Del på Twitter
 • Del på epost

Mest lest:

 1. Martin Kolberg sovnet bak rattet - mistet lappen
 2. Statsadvokat: Mohyeldeen Mohammad mister Nav-støtte
 3. - Khashoggis levninger funnet i Istanbul
 4. Kjell Inge Røkke avviser Se og Hørs seilbåt-oppslag
 5. Gir til veldedighet: Blir sjokkert over hvor mye som går i egen lomme
 6. NASAs bilder av firkantet isfjell vekker oppsikt
 7. Lav temperatur og lavtrykk kan gi snø på fredag
 8. Truer på livet, lever på trygd
 9. Hegnar langer ut mot O'Leary: - Et svin
 10. Se topp 100-listen - her er Norges beste skoler
 11. Pensjonert etterforsker avslører sjokkerende teori om Madeleine McCann
 12. Jordan Petersons viktigste budskap: Vær en forelder for dine barn
 13. Syk Northug spøkte med treneren: - Mente at han kom til å bli veldig farlig
 14. Fjordkraft må ut med 400.000 kroner for ulovlig telefonsalg
 15. Tirsdagens Premier League-rykter

Siste saker:

Til toppen