Shopping med annonselenker

Her er årets styggeste julegensere

NA24.no

Solgte kunst for ti mill.

Folk strømmet til og kjøpte kunst for millioner. - Ikke bare rikmannskunst, sier galleristen.

- De fleste kjøper fordi det er fantastiske arbeider og de ønsker å ha dem på veggen, sier Sigmund S. Bakken, daglig leder på Galleri Trafo i Asker, til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Verkene til den britiske superkunstneren Damien Hirst har gått som varmt hvetebrød i Galleri Trafo i Asker. Galleriet har solgt Hirst-kunst for nesten ti millioner kroner på bare noen få dager.

Vår tids Warhol
- Damien Hirst ble ifjor kåret til den kunstneren i verden med mest innflytelse av Art Review. Han blir omfavnet på samme måte som Andy Warhol, så at interessen er stor er ikke overraskende, sier Bakken.

For første gang i Norge arrangeres det en utstilling der man kan kjøper arbeidene til den britiske superkjendis-kunstneren. Galleri Trafo i Asker startet opp i slutten av august og har fått en pangstart med denne utstillingen.

- Det er en fantastisk start for galleriet. Det er begynnelsen på et flott samarbeid mellom Paul Stolper og oss - og det åpner dørene for oss videre, sier Bakken.

Kan takke A-ha
Bakken kan takke A-has Magne Furuholmen for å ha Norges første salgutstilling med Hirst. Furuholmen skaffet kontakten med Stolper, som er en av få med tilgang til Hirst.

Flere hundre har valfartet til Asker for å dra på utstilling, ifølge Asker og Bærums Budstikke. Allerede på torsdag fikk de mest kjøpesterke kunstelskerne anledning til å se nærmere på Damien Hirsts «New Religion». På lørdag fikk hvermannsen samme mulighet. Bakken ønsker ikke å si noe om hvilke samlere som har sikret seg noe med Hirsts signatur.

- Hirst for alle
- Det vil jeg ikke svare på. Vi har solgt veldig godt til alle typer folk. Det er et sjenerøst prosjekt fra Hirst igrunnen, der han har laget grafikken tilgjengelig for oss vanlige mennesker. Den begynner på 26.000 kroner, det er ikke stort mer enn det norske kunstnere oppnår. I tillegg har han signert postere som selges til 1500 kroner, forteller Bakken.

Det finnes til sammen 13 kister som hver koster fire millioner kroner. Det er kjent at Astrup Fearnley har sikret seg mer Damien Hirst, men ikke om samleren har kjøpt hele kisten. Innholdet i kisten er også laget opp i flere eksemplarer, enkelte av de grafiske trykkene finnes i 80 kopier. Astrup Fearnley disponerer allerede blant annet «Mother and child divided», som er oppdelte kyr på formalin.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

 • Del på Facebook
 • Del på Twitter
 • Del på epost

Mest lest:

 1. Martin Kolberg sovnet bak rattet - mistet lappen
 2. Statsadvokat: Mohyeldeen Mohammad mister Nav-støtte
 3. - Khashoggis levninger funnet i Istanbul
 4. Gir til veldedighet: Blir sjokkert over hvor mye som går i egen lomme
 5. Kjell Inge Røkke avviser Se og Hørs seilbåt-oppslag
 6. NASAs bilder av firkantet isfjell vekker oppsikt
 7. Lav temperatur og lavtrykk kan gi snø på fredag
 8. Truer på livet, lever på trygd
 9. Hegnar langer ut mot O'Leary: - Et svin
 10. Pensjonert etterforsker avslører sjokkerende teori om Madeleine McCann
 11. Se topp 100-listen - her er Norges beste skoler
 12. Martin Kolberg (Ap) mistet lappen etter å ha sovnet bak rattet
 13. Jordan Petersons viktigste budskap: Vær en forelder for dine barn
 14. Søreide: - Drapet på Khashoggi er fullstendig uakseptabelt
 15. Syk Northug spøkte med treneren: - Mente at han kom til å bli veldig farlig

Siste saker:

Til toppen