Reisetips med annonselenker

De beste rooftop-barene i New York


Partileder og statsminister Erna Solberg er til stede på Høyres felleskonferanse for sentralstyret, stortingsgruppen og regjeringsapparatet.
Partileder og statsminister Erna Solberg er til stede på Høyres felleskonferanse for sentralstyret, stortingsgruppen og regjeringsapparatet. Vidar Ruud (NTB scanpix)

Solberg med fem løfter til norske barn

Barn i Norge skal kunne delta på minst én fritidsaktivitet. Det er én av fem lovnader fra statsminister Erna Solberg (H).

Annonse

Høyre-lederen brukte hele sin tale til partiets felleskonferanse på Sundvolden Hotel søndag til å snakke om hvordan hun vil jobbe for å styrke barns rettigheter hvis det en ny borgerlig valgseier i høstens valg.

Det skal skje på fem måter: Barn skal ikke mobbes, barn skal gå på en skole som gir dem verdens beste muligheter, barn som har det vanskelig, skal få god hjelp, barn skal ikke utsettes for vold og overgrep, og barn skal kunne delta på minst én fritidsaktivitet.

- Vi skal sørge for tøffere lover mot mobbing. Skolene skal ha en klar plikt til å forebygge mobbing, og til å ta tak i mobbesaker raskt. Det skal alltid nytte å si fra, sa Solberg i talen.

- Reaksjoner mot skoler som ikke følger opp, skal bli mye tøffere, understreket hun.

Fattigdom

Videre lovte Solberg at Høyre skal fortsette å utvikle skolepolitikken.

- Derfor skal vår neste store reform i skolen være tidlig innsats. Det innebærer at barn som blir hengende etter, tidlig skal få ekstra hjelp for å holde tritt med undervisningen, forklarte hun.

I erkjennelse av at flere barn enn før vokser opp i fattige familier, vil statsministeren også gi barn mulighet til å delta på minst én fritidsaktivitet.

- Sammen med frivillige organisasjoner jobber vi for at fritidsaktiviteter skal være tilgjengelig for alle. Vi må unngå at det å vokse opp i en fattig familie fører til isolasjon for barna, sa Solberg.

Hun fremholdt at målet med satsingen er å gjøre Norge til «verdens beste samfunn for barn å vokse opp i».

Partileder og statsminister Erna Solberg holder tale på Høyres felleskonferanse for sentralstyret, stortingsgruppen og regjeringsapparatet p Sundvolden Hotel.
Partileder og statsminister Erna Solberg holder tale på Høyres felleskonferanse for sentralstyret, stortingsgruppen og regjeringsapparatet p Sundvolden Hotel.

Valgkamp i gang

Solberg kickstartet i helgen Høyres lange valgkamp. I en tale til Vestfold Høyre lørdag trakk hun opp de fire temaene hun håper skal gi partiet en ny valgseier og et fornyet borgerlig flertall i valget 11. september.

De fire temaene er å skape flere jobber, satse på kunnskap i skolen, trygg omsorg og raskere behandling, og å styrke forsvar og beredskap.

- Dette er de fire temaene vi har valgt ut som hovedsaker, sier Solberg til NTB.

Samtidig ba hun partifellene vente seg kritikk fra opposisjonen under fire overskrifter: Ulikhet, byråkratisering, sentralisering og «for lite, for sent».

Solberg hadde følgende oppfordring:

- Hvis vi husker å snakke om våre valgkampsaker, kan de snakke om disse tingene. For da skjønner folk hva vi snakker om. Da vinner vi også valget. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

 • Del på Facebook
 • Del på Twitter
 • Del på epost
annonse
annonse

Mest lest:

 1. Her er vinneren av «Sløseriprisen» 2016
 2. Jenny Skavlan og Thomas Gullestad solgte leiligheten til 350.000 under prisantydning
 3. Var ildsjel i 64 år: - Mange sliter med lotterier og kakesalg. Avtalen til Andersen er provoserende
 4. KrF-politikere skeptisk til turbo-kontantstøtte på 15.000 kroner per måned
 5. United har inngått forlik med flypassasjeren som ble mishandlet
 6. Konkurransetilsynet etterforsker Ringnes for misbruk av markedsmakt
 7. Knallresultat for Google
 8. Fox News-programleder «på ferie» etter ufin kommentar om Ivanka Trump
 9. Kardashian-bilder går verden rundt: - Viser fram rumpa slik den faktisk er
 10. Fellaini utvist i målløst Manchester-derby
 11. - Vendela og Petter kan tjene enorme summer på forholdet
 12. Politiet: 16-årig jente overfalt og voldtatt i Porsgrunn
 13. Fredagens Premier League-rykter
 14. Reaksjoner på Dagbladets klikk-betaling
 15. Slik så politimannen ut etter å ha blitt angrepet av rumenske tyver

Siste saker:

Til toppen