Shopping med annonselenker

KUN I DAG: 20 % ekstra rabatt på salget


BRUKER STRIKKEBAMSER I AMBULANSENE: Tonje Lysaker jobber ved ambulansetjenesten på Brobekk i Oslo. Hun tok initiativet til å la de små strikkede kosebamsene bli unge ambulansepasienters nye venner.
BRUKER STRIKKEBAMSER I AMBULANSENE: Tonje Lysaker jobber ved ambulansetjenesten på Brobekk i Oslo. Hun tok initiativet til å la de små strikkede kosebamsene bli unge ambulansepasienters nye venner.

Lommevenn: Tonje ønsket hjemmestrikkede bamser til barn i ambulanser - fått massiv respons

De små bamsene skal gjøre barns møte med ambulansen litt lettere.

Annonse

- En ambulanse kan oppleves skremmende og vi kommer ofte brått på i en akuttsituasjon. Vi har kort tid til å skape tillitsforhold til pasientene. Det kan være vanskelig nok for voksne pasienter, men enda vanskeligere for barn. Å ha en liten ting å snakke om sammen, noe som barna kan fokusere på slik at de får tankene bort fra smerte og redsel, er bra. Mye blir forsterket av frykt, og hvis lommevennen kan avlede oppmerksomheten noe,så har vi et godt utgangspunkt.

Det sier Tonje Lysaker i ambulansetjenesten ved Brobekk i Oslo. Til nå har hun og kollegene underholdt små urolige pasienter med ballonger laget av engangshansker.

Etter nyttår opprettet hun Facebook-siden Lommevenn for å fri til strikkeglade nordmenn. Hun håpet at mange ville bidra til å lage små, hjemmestrikka bamser som de kan dele ut til barn i ambulanser.

Utforming og navn er hentet fra en dukke som var populær å strikke på 70-tallet. Den gangen ble den ofte sendt sammen med bistand til blant annet Afrika.


STRIKKEBAMSER: Små strikkede bamser av denne typen hjelper allerede barn å slappe av og tenke på andre ting når de blir kjørt i ambulanse.

STRIKKEBAMSER: Små strikkede bamser av denne typen hjelper allerede barn å slappe av og tenke på andre ting når de blir kjørt i ambulanse.

Så langt har engasjementet vært stort. Etter to uker har nettsiden fått 5000 medlemmer. Mange har postet bilder av sine bidrag på nettsiden, og noen har sendt bamser som snart kan berolige barn i ambulansene.

Det som først var tenkt for barn i Oslo og Akershus, blir nå et landsomfattende prosjekt.

- Alle ønsker å være med på dette. Jeg trodde ikke engasjementet skulle bli så stort. Vi har blitt kontaktet av folk fra hele landet som er interessert. Nå oppretter vi kontaktpersoner i hvert helseforetak slik at alle etterhvert kan få lommevenner i ambulansene, sier Lysaker.

- Tror du det blir nok strikkebamser til alle?

- Ja, det ser ut til at folk har blitt bitt av basillen. Hvis folk holder engasjementet oppe, og ikke legger ned strikkepinnene på en stund, så tror jeg vi skal få lommevenner i alle distriktene, og kanskje også inn på barneavdelingene på sykehusene også, sier hun.

Hvis du vil være med å gjøre ambulanseturen litt lysere for barna, så kan du hente fram strikkepinnene og melde deg på FB-gruppa Lommevenn.

annonse

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

 • Del på Facebook
 • Del på Twitter
 • Del på epost
annonse

Mest lest:

 1. Ulovlig Facebook-strømming snøt Brækhus for store summer
 2. Knockoutseier for Brækhus
 3. Norges nye ministre spurt om venninneprat: - Fy f... så pinlig
 4. Søndagens Premier League-rykter
 5. Bussjåfør i Bergen angrepet av ruset mann ved holdeplass
 6. Ap-politiker Lene Vågslid ble stalket da hun kom på Stortinget som 24-åring
 7. Krekar reiser ikke til Italia
 8. Siv Jensen: Ap framstår som et politisk konkursbo
 9. Eggan debuterte med seier
 10. Milliardærdatter drepte fem personer i bilulykke
 11. - Vendela framstår i overkant naiv og ureflektert til femtiåring å være
 12. Karikaturtegning av Ine Marie Eriksen Søreide setter sinnene i kok
 13. Mandag ble 19 akutt syke på Sletten. Nå har mange fått en regning i posten
 14. Barcelona vant etter kontroversiell scoring
 15. Advarer mot edderkopp på rømmen: – Hvis den blir sinna og biter, er den særdeles giftig

Siste saker:

Til toppen